CZ
EN

Hybatelé rezonance

klavírní recitály 2023| 2024

6. 11. 2023  |  19:30

JITKA ČECHOVÁ

Vítězslav Novák: Vzpomínky, op. 6
Josef Páleníček: Sonáta pro klavír


přestávka


Leoš Janáček: Sonáta pro klavír 1. X. 1905 es moll „Z ulice“

Jaroslav Ježek: Toccata

Josef Suk: Jaro, op. 22a

Největší evropský nástrojový výrobce a tradiční producent mistrovských koncertních klavírů s charakteristickým evropským zvukem – již od roku 1853.


Cyklus Hybatelé rezonance pořádaný C. Bechstein se stal nástupcem dvouleté série Saleem Ashkar Beethoven Residency, v níž zaznělo během osmi koncertů všech dvaatřicet Beethovenových mistrovských klavírních sonát. Strůjci úspěchu následujících „hybatelů“ se od roku 2018 doposud stali například Tomáš Kačo, Beata Hlavenková, Jan Bartoš, Ivo Kahánek, Marek Kozák, Martin Kasík, Lukáš Klánský, Karel Košárek, Kryštof Marek, Miroslav Sekera nebo Najponk. Koncertní řada systematicky poskytuje samostatný prostor výrazným osobnostem české klavírní školy a představuje je v osobitých profilových recitálech, vyjadřujících plně jejich aktuální umělecký názor a preference.


C. Bechstein už přes jedno a půl století vyrábí mistrovské nástroje, které jsou ztělesněním vynikající kvality, ušlechtilého zvuku a barvy. Přenášejí tak do naší doby hudební krásy velké klavírní éry. FilozofiiC. Bechstein od počátků ovlivňovaly osobnosti, jako byli Hans von Bülow či Ferenc Liszt. Společnost dodnes pokračuje ve své slavné tradici ruční výroby doplněné o současné nejmodernější technologie. Nástroje značek C. Bechstein a Bechstein navíc pocházejí výhradně z Evropy, a sice z tradičního německého závodu v saském Seifhennersdorfu, pianina a klavíry značky W. Hoffmann vznikají v dceřiné firmě C. Bechstein Europe ve východočeském Hradci Králové, v jednom z nejmodernějších evropských manufakturních závodů.Nástroje C. Bechstein dnes zdobí Královskou akademii v Londýně, konzervatoř v Paříži či Berlínskou filharmonii.


 Resonances - Film on C. Bechstein

C. Bechstein - Piano centrum Praha 

Více na www.bechstein.com




Jednotlivé vstupenky 


I. kategorie 500 Kč

II. kategorie 350 Kč

III. studentský speciál 100 Kč


Poslední vstupenky jsou k dispozici v den koncertu od 18:30 přímo v Anežském klášteře.



Slevy pro studenty, důchodce a ZTP



Abonmá celý cyklus 4 koncertů


KOUPIT ABONMÁ


I. kategorie 1 600 Kč 

II. kategorie 1 100 Kč


Máte-li zájem o aktuální informace k našim koncertům, uveďte svůj e-mail zde. Rádi Vás budeme o našich novinkách informovat.



: ve spolupráci

: mediální partneři

Aficionado s.r.o., IČO: 04693850.

Tyto stránky používají cookies

Přijmout